Tuulilasin vaihto

TUULILASIN VAIHTO
Tienpäällysteestä irronnut kivi, hiekoitushiekka tai nastarenkaista tippuneet nastat ovat uhka autojen tuulilaseille. Kun tuulilasiin osunut kivi tai nasta aiheuttaa lasiin kiveniskemän, se yhdessä tuulilasiin kohdistuvan jännityksen vaihtelun kanssa halkaisee helposti lasin. Haljennut lasi heikentää auton turvallisuutta erityisesti törmäys- ja ympäriajotilanteissa, ja on siksi syytä vaihtaa välittömästi.

TUULILASIN VAIHTO ON AMMATTILAISTEN TYÖTÄ
Tuulilasin vaihdossa auton kojelauta ja konepelti suojataan ennen työn aloittamista mahdollisten lasinsirujen varalta. Tuulilasin pyyhkijät, ikkunan listoitukset, taustapeli ja mahdolliset liitäntäjohdot irrotetaan ennen tuulilasin leikkaamista irti.

Kun tuulilasi on leikattu irti, ajoneuvon runkoon jäänyt vanha tuulilasiliima tasoitetaan. Liimattavat pinnat valmistellaan asennusta varten, sillä tuulilasiliiman levittämisen jälkeen lasi tulee asentaa välittömästi. Liima levitetään joko lasille tai ajoneuvon runkoon. Lasi nostetaan paikoille ja asemoidaan oikein; sen jälkeen liiman annetaan kuivua. Lopuksi asennetaan takaisin tuulilasin pyyhkijät, ikkunan listat, taustapeilit ja mahdolliset liitäntäjohdot.

TUULILASIN VAIHDON KESTO RIIPPUU LASILIIMAN KUIVUMISJASTA
Liimauksen onnistuminen on tärkeää lasin lujuuden kannalta, sillä huonosti liimattu lasi vaikuttaa auton turvatyynyjen ja auton korin lujuuteen. Huono liimaus saattaa aiheuttaa myös vesivuotoja. Liiman tulee antaa kuivua kunnolla ja ajoneuvoa saa siirtää vasta, kun liima on kovettunut tarpeeksi.

Tuulilasien kiinnitykseen käytetään polyuretaaniliimoja, joiden kovettumisajat vaihtelevat asennushetken ilmankosteuden ja lämmön mukaan. Autoissa, joissa on etuistuimen matkustajan ilmatyyny, tuulilasin liiman tulee turvallisuussyistä kuivua pidempään. Tuulilasin kiinnityksen yhteydessä puhutaan ajovalmiusajasta, jolla tarkoitetaan juuri liiman kuivumiseen kuluvaa turvallista ajoonlähtöaikaa. Auto, jossa ei ole etuistuimen matkustajan turvatyynyä, voi olla tuulilasin vaihdon jälkeen ajovalmis tunnissa, kun taas etuistuimen matkustajan turvatyynyllä varustettu auto voi vaatia liimasta riippuen noin kahdeksan tunnin kuivumisajan.

VARUSTEET VAIKUTTAVAT TUULILASIN HINTAAN
Uuden tuulilasin hintaan vaikuttavat auton merkin, vuosimallin ja korimallin lisäksi lasin väritys sekä mahdolliset tuulilasin lisävarusteet, esimerkiksi tuulilasiin asennettu sadetunnistin tai antennit. Tuulilaseja saa myös lämmitettyinä ja UV-säteilyltä suojaavina.

Tuulilasin irrottamisen yhteydessä alta saattaa paljastua korin ruostevaurioita, mikäli tuulilasi on vuotanut. Nämä vauriot on syytä korjata lasinvaihdon yhteydessä. Myös tuulilasin pyyhkijät voi olla syytä uusia tuulilasin vaihdon yhteydessä.

ESIMERKKIHINTOJA HENKILÖAUTOJEN TUULILASEISTA

MUISTILISTA TUULILASIN VAIHTOON
Tarkista onko sinulla lasivakuutusta tai muuta vakuutusta
Soita, jätä viesti tai tule käymään
Sovitaan tuulilasinvaihtoaika
Muista tehdä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle
Rikkoontunut tuulilasi on riskitekijä liikenteessä. Osittain haljennut tuulilasi on myös näköeste ja rikkoontuu helposti pienestäkin.
Vaihda tuulilasi ajoissa. Pyydä edullinen tarjous.
Hoidamme nopeasti uuden tuulilasin autoosi tai työkoneeseesi, jonka jälkeen matka voi jatkua turvallisin mielin!

* Joskus vaihdettavan tuulilasin tiivisteet ja listat ovat tarttuneet kiinni siten, ettei lasin vaihtaminen ole mahdollista ilman tiivisteen tai listan rikkoutumista. Mahdollisesti uusittavat listat ja tiivisteet veloitetaan erikseen

Soita! 045-151-1915
Vastaamme puhelimeen joka päivä ma-pe.

Sähköpostitse saat varman vastauksen. [email protected]
Lue lisää www.carclinic.fi